| Szölős csirke
Hozzávalók:
2 db csirkemell
25 dkg szőlő
1 hagyma
1 dl tejszín
liszt
2dl fehérbor
vaj (margarin)
méz
só, bors
liszt
A 4 db fél csirkemellet kifilézem, és 8 szeletet vágok belőle. Sózom, borsozom lisztben megforgatom, és egy serpenyőben vajon (margarinon) hirtelen megsütöm, majd félre teszem. A serpenyőbe egy újabb vajdarabot teszek, és ezen átpirítom az apróra vágott hagymát, és 1 ek mézzel átkeverem. Borral felöntöm, visszateszem a csirkemelleket és a kimagozott szőlő felét (amennyiben nagy szemű szőlőt használunk hozzá), majd megpárolom benne a csirkét. Ha nagyon sűrűsödne a liszttől, borral vagy vízzel hígítom. Kiszedem a húst, hozzáöntöm a tejszínt és a maradék szőlővel felforralom. A szószba visszateszem a húst és mazsolás rizzsel tálalom.
| |