Csirkecomb burgonyakabátban
Hozzávalók:
4 csirkecomb
csirke fűszerkeverék
1 kg burgonya
3 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
tej
só, bors
2 g. fokhagyma
olaj
A csirkecombokat befűszerezem, és fél órát hagyom pácolódni. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és egy kevés olajjal bekenem, majd belerakom a csirkét és a tetejét is beolajozom. Beteszem a sütőbe és 200 °C-on majdnem készre sütöm.
Közben elkészítem a krumplipürét a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy vajon és a tejen kívül adok hozzá reszelt fokhagymát, borsot és a reszelt sajt felét. Kicsit sűrűbbre készítem a krumplipürét, ezért csak kevés tejet adok hozzá.
A csirkecombokat bevonom a pürével, meghintem a maradék reszelt sajttal és a sütőben pirosra sütöm.
Megjegyzés: praktikus étel, mert nem kell hozzá külön köret, a hús pedig omlós és puha lesz a krumpli alatt.
|
Kedves Emil!
Szerintem nagyon jó ötle,. Én ez úgy készíteném, hogy egy kis hagymát párolnék, erre szeletekre vágott gombát tennék. Só, bors, petrezselyem, lefedve puhára párolnám, majd zsírjára sütném, pici lisztet szórnék rá, elkeverném, és egy pici vízzel vagy tejjel összefogatnám, csak annyira, hogy krémes legyen. A csirkecombokat ezzel bevonnám, és úgy rá a borgonyatakarót. Lehet, hogy ki is próbálom.:) Köszi az ötletet.:)