| Sonkakocka levesbe
Hozzávalók:
15 dkg darált sonka vagy tarja
1 tojás
bors
zsemlemorzsa
snidling
A tojást a borssal és az apróra vágott snidlinggel összekeverem (sót csak akkor teszek hozzá, ha a sonka nem elég sós), majd a darált sonkával és 2-3 evőkanál zsemlemorzsával pépesre keverem. Egy kis jénai tetejét kivajazom, beletöltöm a masszát és a mikróban megsütöm, kb. 70 %-os teljesítményen. Ha egy kicsit kihűlt kiborítom, kockára vágom, és a kész levesbe teszem.
Megjegyzés: mivel különféle teljesítményű mikrók vannak, ezért ki kell próbálni, hogy mennyi időre van szükség. Én először csak 2 percre állítottam be, aztán fél percenkét még újra bekapcsoltam. Azt figyeltem, hogy a közepe mikor szilárdul meg. Nem kell teljesen keménynek lennie, mert még utána is szilárdul egy kicsit. Sütőben is meg lehet sütni, vagy belefőzni a levesbe gombócként.
| |