| Rétegelt krumpli
Hozzávalók:
héjában főtt krumpli
felvágott, sonka, bacon
szeletelt sajt
bacon
A krumpli mennyisége attól függ, hogy hány főre készül, meg attól is, hogy köretként vagy önálló ételként fogyasztjuk. Utóbbi esetben több.
A krumplit sós vízben megfőzöm, meghámozom és hagyom teljesen kihűlni. Hosszában kb 1 cm vastagon felszeletelem. A közöket egy kicsit megsózom és felváltva sajt és sonka szeletekkel összerakom. Baconszeletet tekerek köré, megtűzöm fogpiszkálóval és sütőben addig sütöm, míg a szalonna ropogósra sül körülötte.
Megjegyzés: Az összeállítás közben nagyon csúszkál ezért már akkor tűzhetünk bele pár fogpiszkálót, amit a végén kiszedünk belőle.
A receptet Maszatkonyha blogjában találtam.
| |