|
Rakott fasírt
Hozzávalók:
-
40 dkg darált hús
-
4 db zsemle
-
7 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
pirospaprika
-
3 közepes vöröshagyma
-
70 dkg héjában főtt burgonya
-
4 dl tejföl
-
só
-
bors
-
olaj
A vöröshagymákat apróra vágom és kevés olajon megpirítom. A darált húsból fasírtmasszát készítek. A húshoz adom az áztatott és kicsavart zsömléket, 2 db tojást, a pirított hagymából 1-2 evőkanálnyit, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát. Alaposan összegyúrom. Megfőzök 5 tojást.
A fele fasírtmasszát egy kiolajozott (vagy sütőpapírral bélelt) kisebb tepsibe terítem, erre a a karikára vágott krumpli kerül. Jól megsózom, majd beterítem a hagymával. Erre karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok és rálocsolom a tejfölt, végül rásimítom a maradék fasírtmasszát. A tetjét megkenem olajjal (az eredeti recept szerint tojássárgájával) és szép pirosra sütöm 200 °-os sütőben.
Kockára vágva, savanyúsággal tálalom.
Megjegyzés: ne spóroljunk a sóval és a fűszerekkel, mert én bátortalanul sóztam, ugyanis az eredeti receptben se a burgonyát, se a tojást nem kell sózni, és még így is sótlan lett, hogy én mindkét réteget megsóztam.
Forrás: Verő Juli: Hónapok, napok, ételek
| |
Szia Anett!
Én nem fedtem le semmivel, így is jól átsült, és csak annyi kléreg sült a tetejére, amennyi direkt jó.