| Vettem a Tescoban egy zacskó salátának való burgonyát. A zacskó hátoldalán 2 receptet találtam. Mivel az Ázsiai burgonya köret, ami szintén mogyoróval készül, nagyon bejött nekünk, így azonnal kipróbáltam az alábbi receptet. Nem mintha nem bíztam volna benne, de csak fél adaggal próbálkoztam. A hagyományos hagymás burgonyasalátát rövidítettem meg azzal a pár szem krumplival, amivel kipróbáltam ezt a receptet. Lehet, hogy inkább ebből kellett volna többet készítenem, mert nekem nagyon ízlik. (Azt már mondanom sem kell, hogy a recept szerint a „Pannonfarm által termelt/termeltetett Tesco salátának való burgonya” kell hozzá.:)
Mogyorós burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt burgonya
- 10 dkg pörkölt mogyoró
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 4 dl kefír
- 1-2 ek. méz
- 1 ek. olaj
A héjában főtt burgonyát meghámozom, és apró kockára vágom. A mogyorót durvábbra darálom és a forró olajon megpirítom. Ezután a kefirt összekeverem a fokhagymával, mézzel, sóval, borssal, végül a mogyoróval, és a mártással leöntöm a burgonyát. Jól elkeverem és legalább fél napra a hűtőbe teszem. Dióval és mandulával is finom.
Megjegyzés: én sós amerikai mogyoróval készítettem, mert több ételnél is használtam már ezt a fokhagymás, mogyorós, kicsit édeskés kombinációt, és nagyon finom lett. Már frissen összekeverve is nagyon fincsi volt, képzelem holnap reggel milyen jó lesz.
| |