| Őszibarackos rizsfelfújt
Hozzávalók:
A rizst alaposan megmosom és a tej-víz keverékében, a sóval és a cukor felével tejberizst főzök belőle. Amikor már sűrűsödik, csak annyit keverek rajta, amennyit muszáj. Lefedem és az elzárt tűzhelyen hagyom megpuhulni. Kihűtöm. Közben a margarint a cukor másik felével, a tojássárgájával, a vaníliával, és a liszttel krémesre keverem, majd hozzáadom a tejberizst. Alaposan elkeverem, és lazán beleforgatom a tojások felvert fehérjét is.
Az őszibarackok felét felaprítom, és a rizshez keverem.
A sütőedényt kivajazom, beleöntöm a masszát és 190 °C-os sütőben megsütöm.
Porcukorral meghintem és a maradék őszibarackkal tálalom.
| |