| Az alábbi receptet legalább 5 helyen találtam meg a neten, de úgy, hogy mindegyik leírásban pontosan az alábbi megfogalmazás szerepelt. Némelyiknél volt 1-2 mondatnyi megjegyzés is. Mivel így nem tudom, hogy kinek tulajdonítsam a receptet, ezért inkább nem írok semmit. Nem pont ezt a receptet kerestem, de mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott róla, így kipróbáltam.
Narancsos kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 17 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- 1-1 kávéskanál reszelt citrom és narancshéj
- 4 evőkanál citromlé
- 11 evőkanál narancslé
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 12 dkg porcukor
- kandírozott narancshéj
Sütés: előmelegített villanysütőben 180 fokon, 50 perc
Elkészítés: A margarint, a csipet sót és a vaníliás cukrot, cukrot habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a reszelt citrom- és narancshéjat. Ezekkel is összevegyítem. A csavart citromléből 3 evőkanállal, a narancsléből 10 evőkanállal teszek hozzá, ezt felváltva keverem össze a 30 dkg liszttel (amit előzőleg elkeverek a sütőporral). Kuglófformába öntöm, és megsütöm. Melegem borítom ki, mert a máz, amit a tetejére kenek, így fog rádermedni.
Máz: A 12 dkg porcukrot elkeverem a megmaradt 1-1 evőkanál citrom- és narancslével. A még folyós mázba beleszórom a kandírozott kockákra vágott narancshéjat. Jó étvágyat, isteni finom!
Ehhez az adaghoz általában 1 citrom és 2 narancs szükséges. A forma normál nagyságú kuglófforma, amit kivajazok. A sütemény a narancslétől lesz igen sűrű, ajánlott a már összekevert tésztát 10-15 percet pihentetni, így finomabb és könnyebb lesz!
| |