|
Húsgombócos leves
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 közepes krumpli
- 1 közepes hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- gulyáskrém
- só
- bors
- pirospaprika
A darált húst sóval és egy kevés borssal jó alaposan összegyúrom. (Az a lényeg, hogy ne maradjon morzsalékos a hús, inkább pépes legyen, hogy ne essen szét főzés közben!) Kisebb diónyi gombócokat formázok belőle.
A hagymát apróra vágom és egy kevés olajon párolom. Hozzáadom a húsgombócokat És inkább rázogatva, óvatosan kevergetve körben pirítom de csak addig, míg egy kicsit megfehéredik. Megszórom pirospaprikával, kevés őrölt köménnyel és felöntöm annyi vízzel, amennyi a gombócokat éppen ellepi. Sózom, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot (vagy egy ek. paradicsompürét) és lefedve félig megfőzöm. Közben a zöldséget megtisztítom, feldarabolom és a leveshez adom. Felöntöm annyi vízzel, amennyi leves szeretnék főzni és amilyen sűrűre szeretném készíteni, majd 10 perccel később hozzáadom a kockára vágott krumplit, és a gulyáskrémmel ízesítve addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
| |
Kedves Alíz!
Ezt is megfőztem, mindenkinek ízlett de hiányolták belőle a galuskát :). Úgyhogy legközelebb azzal kell csinálnom, mert amúgy finom mindenkinek ajánlom