| Az utóbbi időben csupa olyan ételt készítettem, amihez csak a tojássárgája kellett, így a fagyasztóban elég sok tojásfehérje halmozódott fel. A ma megmaradó tojásfehérjékkel már nem akartam növelni az amúgy is tekintélyes készletemet, így ez a nagyon finom sütemény lett a mai ebéd kísérője.
Diós csokoládészelet
Hozzávalók:
- 12 dkg Ráma margarin
- 12 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg darált dió
- 6 dkg liszt
Tetejére:
A csokoládét mikróban megolvasztom, habosra keverem a puha margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéből habot verek és felváltva a liszttel meg a darált dióval óvatosan a csokis masszához keverem.
Egy kicsi tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Ha kihűlt, olvasztott fehércsokival bevonom. Hosszúkás szeletekre vágom.
| |
Kedves Beatrix!
köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy jól sikerült.:)