| Mostanában divatos lett a medvehagyma. Bármerre járok a neten, mindenfelé medvehagymás receptekbe ütközöm. A medvehagymás pogácsát én is kipróbáltam volna, de nem kaptam a hétvégén sehol, ellenben nagyon friss zsenge spenótot igen. Gondoltam kipróbálom azzal, legfeljebb a kutyának lesz egy jó napja.:) Nem voltam elég bátor, így csak egy fél adaggal kísérleteztem. Kár volt, mert nagyon finom lett.
Spenótos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg friss spenót
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg Ráma
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor
3-4 gerezd fokhagyma
só
tojás a tetejére
A margarint a liszttel összemorzsolom. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd a liszthez adom a sóval, a tojássárgájával, a reszelt fokhagymával, és a tejföllel együtt. Összegyúrom. A spenótot apróra vágom, és a tésztába keverem. Langyos helyen a duplájára kelesztem, majd kinyújtom, kiszaggatom, tojással megkenem, és sütőpapíros tepsibe teszem. Hagyom pihenni, míg egy kicsit kel, majd 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: kicsit lágy lett a tészta, kicsit lapos a pogácsa, mert a rutin nem mindig helyettesíti a mérleget, de az íze nagyon finom. Szerintem fölösleges hajtogatni.
| |