| Ismét egy kukoricás recept. Egy tévesen felbontott doboz kukorica adta az ötletet, meg pár szelet karaj az újabb kukoricás ételhez. Az egyik legjobb alapanya, szerintem. Még gondolkodnom kell egy keveset, hogy a desszertek körébe hogyan tudnám bevonni, mert nagyon szeretem, de erre is sor kerül majd.:)
Kukoricás-sajtos karaj
Hozzávalók:
- 6-8 szelet karaj
- sertéssült fűszerkeverék
- főzőtejszín (vagy tej)
- 10 dkg reszelt sajt (füstölt)
- 1 cs. snidling
- 1-2 doboz kukoricakonzerv
- olaj
A hússzeleteket kiklopfolom, a fűszerkeverékkel megfűszerezem. Kevés olajon mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Hozzáöntök annyi tejszínt vagy tejet, hogy ellepje, és lefedve párolom 10 percet. Ha tejszínnel készítem, akkor vízzel vagy tejjel pótolom a levét, ha nagyon sűrűsödne. 10 perc múlva hozzáadom a reszelt sajtot és a kukoricát. (Ha csak a kukorica lesz a köret, akkor 2 dobozzal, ha más is, akkor 1 dobozzal teszek hozzá.) Jól elkeverem, hogy a sajt is megolvadjon és elkeveredjen a tejszínnel, rászórom az aprított snidlinget és addig hagyom fedő nélkül párolódni, míg a kukoricaszemeken egy sűrűbb mártásszerű bevonat lesz.
| |
Ma elkészítettem és nagyon finom lett!