| Első olvasásra kicsit furcsának tűnt ez a diós leves, aztán eszembe jutott, hogy milyen finomak a diós és mogyorós húsételek. Gondoltam kipróbálom, és nem bántam meg. Pillanatok alatt elkészült.
Diós csirkekrémleves
Hozzávalók:
- 1,2 l csirkeleves (kockából)
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 5 dkg darált dió
- 2 dkg durvára vágott pirított dió
- 30 g liszt
- petrezselyemzöld
- currypor
- őrölt fekete bors
- só
- 6 dkg levestészta
A vizet a leveskockákkal felforralom, beleszórom a darált diót és a fűszereket. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet összekeverem, behabarom vele a levest. Az apróra vágott petrezselyem felét is beleszórom és pár percig kevergetve főzöm. Leveszem a tűzről és belekeverem a maradék petrezselymet is. A levestésztát sós vízben megfőzöm és elosztom a csészékben (vagy tányérokban) és rámerem a levest. Megszórom a tetejét durvábbra vágott pirított dióval.
Megjegyzés: legközelebb kihagyom a pirított diót belőle, mert az egy kicsit furcsa volt benne, amúgy meg egy különleges, finom krémleves.
Forrás: www.receptbazár.hu
| |