| Bruschetta
Hozzávalók:
- paradicsom
- friss bazsalikom
- mozzarella sajt
- só
- bors
- fokhagyma
- olivaolaj
- balzsamecet
- bagett
Lehetőleg húsos paradicsomokat választok ehhez az ételhez, de ha nincs, akkor a kocsonyás magházát inkább kikaparom, a többi részt apró kockára vágom és egy szűrőben le is csepegtetem. Enyhén megsózom, borsozom, hozzáreszelem a fokhagymát és az apróra vágott friss bazsalikomot. Kevés balzsamecettel ízesítem, majd apróra vágott mozzarella sajttal és olívaolajjal keverem össze. Van, aki sajt nélkül készíti és van, aki balzsamecet nélkül, de friss bazsalikom nélkül hozzá sem érdemes kezdeni. Mennyiséget azért nem írok, mert ízlés kérdése, hogy milyen arányban keverjük a hozzávalókat. Felhasználásig hűtőben tartom.A bagettet ferdén felszeletelem, kevés olívaolajjal megkent sütőpapíros tepsibe teszem a szeletek úgy, hogy a felső oldalát is belefordítom egy kicsit az olajba, és úgy sütöm meg ropogósra. Ráhalmozom a paradicsomot és salátalevélen tálalom.
Megjegyzés: nagyon finom és még az is repetázott belőle, aki nem is szereti a paradicsomot, csak udvariasságból megkóstolta. Ha nagyon diétás akarok lenni, szárazon is megpirítható a kenyér, de így sokkal jobb. Vendégeknek előételként vagy csak úgy szendvics helyett/mellett is nagyon finom.
|
|
|
| |