|
Egy egyszerű tojásos étel. Én főzelékhez készítettem feltétként, de reggelire is nagyon finom lehet.
Tojásos rétes
1 db réteslapot 4 részre hajtogatok (vagy 4 rétegű tésztalapot vágok 4 felé) és egy mélytányérba teszem. Körben a szélét 2-3 cm szélességben megvizezem csak úgy egyszerűen a vizes kezemmel vagy kenőecsettel. Egy tojást ütök a közepére, megsózom és összehajtogatom. Először egymásra hajtom a 2 szemben lévő szélét, majd a két végét kissé visszahajtom és jól összenyomkodom. A víz jól összeragasztja. Közben az olajat közepes hőmérsékletűre hevítem és belecsúsztatom a batyukat. Lehetőleg ne álljon sokat, nehogy átázzon a réteslap. (Folyamatosan rakjuk az olajba, ahogy elkészül egy batyu!) Mindkét oldalán megsütöm. Ha túl forró az olaj, folyós marad a tojás, ezért közepesnél csak egy kicsit magasabb hőmérsékleten sütöm. Nem az időt mérem, hanem a színét figyelem. Konyhai papírtörlőn leitatom róla a fölösleges olajat és melegen tálalom.
Megjegyzés: még lehet fokozni az élvezeteket egy kis reszelt sajttal, amit a tojás tetejére szórok, mielőtt összecsomagolom, de csak magában is nagyon finom és különleges.
| |