| Szeretjük a sajtos ételeket, azok közül is az egyik kedvencünk a sajtfondű. Nincs is kellemesebb vacsora, mint nyáron a teraszon ülve fondüt mártogatni és közben jókat beszélgetni. Ennél azért egyszerűbb módszere is van a fondű élvezetének, akár reggelire is össze tudunk dobni egy gyors mikrós változatot.
Mikrós sajtfondű
2 főre 20 dkg sajtot (legalább 3 félét) kockára vágok és egy hőálló edénybe teszem. Hozzáöntök fél dl tejszínt, borsozom, fokhagymaporral vagy reszelt fokhagymával ízesítem és mikróban elkezdem melegíteni. Először csak 1 percig, majd, újra 1 percig, míg folyós nem lesz, közben persze kevergetem.
Pirítós kenyérrel tálalom. A sajtba mártogathatjuk a kenyeret, de rá is kenhetjük.
Fűszerezhetjük pirospaprikával, snidlinggel, de egy kis fehérborral pikánssá is tehetjük.
| |
Szia Berni!
Én is köszönöm szépen.:)