| Barackos-csirkés rizs
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg rizs
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dl csirkehúsleves kockából
- ½ doboz konzerv sárgabarack
- sáfrány vagy kurkuma
- olaj
- só, bors
A hagymát kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom a kockára vágott csirkehúst. Együtt pirítom, amíg a hús kifehéredik. Közékeverem a megmosott és lecsepegtetett rizst. Sózom, borsozom és sáfránnyal vagy kurkumával ízesítem. A húslevest a csirkére öntöm és lefedve kis hőmérsékleten fedő alatt 15-20 percig párolom. A barackot felkockázom és óvatosan a kész ételhez keverem. Ha friss barackot használok, akkor kicsit előbb teszem hozzá.
Megjegyzés: friss barackból az igazi, mert a konzerv sárgabaracknak nincs igazán jó barack íze, ellentétben az őszibarackkal, ráadásul drága is. Őszibarackkal is finom.
Tettem az ételbe sáfrányt, de nem lett tőle elég sárga színe, ezért egy kevés kurkumát is kevertem hozzá. Mindenkinek ízlett.
| |