| Gyorsan még egy cseresznyés recept, míg tart a szezonja. Gyerekkoromban nagymamám gyakran készített cseresznyés palacsintát, bár akkor nem töltöttük meg semmivel, jó volt csak úgy egymásra rakva, fahéjas cukorral megszórva a rétegeket, amit tortaként szeletelve ettünk. Hogy ne legyen olyan egyszerű, ezért megtöltöttem egy kis könnyű, hidegen keverhető krémmel, és így még finomabb lett.
Töltött cseresznyés palacsinta
A szokásos módon palacsintatésztát keverek, csak kicsit sűrűbbre. Ha még tökéletesebbre akarom készíteni, akkor a tojások fehérjét felverem és lazán beleforgatom a tésztába. Sózom és folyékony édesítővel ízesítem. A palacsintatésztába praktikus azt használni, mert jobb íze lesz, mintha csak só lenne benne, mégsem kell attól tartani, hogy a cukor miatt könnyebben leég. (Most az egészségesebb étkezés jegyében a liszt felét teljes kiőrlésűre cseréltem, ezért sötétebb egy kicsit a tészta, és a palacsinta is, de ezt csak egy picit érezni a végeredményen.)
A cseresznyét kimagozom és a szemeket ketté is választom. Belekeverem a tésztába. Minél több benne a cseresznye, annál jobb. A szokásos módon, vékonyan kiolajozott serpenyőben, de egy kicsit alacsonyabb hőmérsékleten sütöm, mint a hagyományos palacsintát. Fahéjas krémmel megtöltöm és félbe hajtva tálalom.
A fahéjas krém is nagyon gyors, ugyanis vaníliás Aranka krémporból készítem hidegen, a zacskón lévő előírás szerint, amihez ízlés szerint őrölt fahéjat keverek.
| |