| Méteres kalács
Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg porcukor
1,2 dl olaj
1,2 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
4 ek. kakaópor
Krémhez:
1 cs.vaníliás pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
20-25 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
8 dl tej
rumaroma
zöld színű keserűmandula aroma
15 dkg tortabevonó csoki
1 ek. olaj
Felverem a tojások fehérjét. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és az olajat. A lisztben alaposan elkeverem a sütőport és a tojássárgájához adom, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot is. A massza felét (talán egy nagyon picivel többet) egy kisebb méretű kb. 30 x 10 x 4,5 cm-es őzgerincformába öntöm, amibe sütőpapírt teszek. A maradék tésztába még keverek 2 evőkanál vizet és 4 evőkanál kakaóport szitán keresztül. Ezt a kakaós masszát a másik őzgerincformába öntöm és előmelegített 200 °C-os sütőben kezdem el sütni, de pár perc múlva 180-ra mérséklem a hőmérsékletét. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágom, és felváltva megtöltöm a kétféle krémmel. Egy alufólia lapon rakosgatom össze, mert amikor kész a rúd, könnyebb lesz vele bánni. Becsomagolom, ráadásul még egy réteg alufóliába betekerem, így elég stabil lesz, és a hűtőszekrényben hagyom jó pár órát dermedni..
A krémhez megfőzöm a kétféle pudingot, a vaníliásat keserümandula aromával ízesítem, szinezem, a puncsos ízét rumaromával erősítem. A margarint kikeverem a porcukorral, felét a zöld, felét a puncsos pudinggal keverem össze, miután kihűltek.
A csokit 1 ek. olajjal a mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztom. A fóliát kinyitom, bevonom vele a rudakat, és ha megdermedt 45 fokos szögben felszeletelem.
Mutatós és könnyű édesség. Lemértem, nem is méteres, mert csak 95 cm hosszú volt.:)
| |
Kedves Névtelen!
Sajnállak, hogy rossz csokit választottál a boltban, és neked rettenetes lett. Legközelebb használj valamilyen más márkát!