| Citromos-kókuszos csirkeragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1,5 dl kókusztej
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 2 fokhagyma
- 1 citrom
- só
- bors
- diónyi gyömbér vagy gyömbérpor
A csirkét csíkokra vágom. A citrom levéből és reszelt héjából sóval és borssal pácot készítek és belekeverem a húst. Legalább fél órát hagyom állni.
A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, és kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a bepácolt húst és kevergetve majdnem készre sütöm. Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot és a reszelt gyömbért vagy gyömbérport, majd hozzáöntöm a kókusztejet. Lefedve lassú tűzön készre párolom.
Megjegyzés: kókusztejet kókuszporból és vízből készítek, a zacskón lévő előírás szerinti arányban. Bioboltban szoktam venni. Jól használható pl. édességekhez, keleties húsételekhez, de koktélokhoz is lehet belőle kókuszszirupot készíteni.
Kókusztej készítése kókuszreszelékből: másfél csésze kókuszreszeléket 1 csészeforró vízzel leöntöm, lefedem és egy napig állni hagyom. Másnap apró lyukú szűrőn kinyomkodom belőle a kókusztejet
| |