A szóráshoz a hozzávalókat morzsalékosra gyúrom és beteszem a hűtőbe.
Közben a puha margarint habosra keverem a cukorral, egyenként hozzáadom a tojásokat, majd felváltva a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat.
Az almákat meghámozom és lereszelem. Citromlét csöpögtetek rá, hogy ne barnuljon meg nagyon. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelek, majd a tészta felét egyenletesen szétkenem, rászórom az almát és fahéjjal ízesítem. (Nem kell nagyon kinyomkodni, csak ha nagyon leveses volt.) Tetejére a tészta másik felét simítom, végül rámorzsolom a barnacukros-vajas keveréket. 190-200 °C-os sütöben sütöm.
Megjegyzés: a receptet egy 2001-es Kiskegyed Konyhájában találtam. Abban egy 26 cm-es átmérőjű formát adnak meg. Követtem az utasítást, de ez a mennyiség túl sok volt hozzá, így a tészta maradékát egy kisebb edénybe tettem, ráreszeltem az almát és tészta helyett csak a szórótésztát morzsoltam a tetejére úgy, hogy befedte teljesen az almát. Így még finomabb volt, mit a másik, amelyiken alul-felül volt egy tésztaréteg. Legközelebb ezt a tésztamennyiséget egy nagyobb tepsibe fogom simítani, majd egy kicsivel több almát reszelek rá, és a tetejére morzsolom a szórótésztát. Az eredmény nagyon finom volt, érdemes vele próbálkozni, csak egy kicsit nagyobb tepsiben.