A csirkéről lehúzom a bőrt és a csontokra merőlegesen bevagdosom a húst.
A páchoz összekeverem a hozzávalókat, bővebben sózom, mert a csirkét külön nem sózom be.
A tepsibe dupla fóliát fektetek, olajjal bekenem, a csirkedarabokat beleforgatom a szószba és a tepsibe rakom. A maradékot még rákenem, lezárom egy másik fóliával és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát és egyszer-kétszer megforgatom, míg pirosra sül. Közben a leve is elpárolog.
Megjegyzés: az eredeti F. Nagy Angéla recept szerint 1 dl borral kell összekeverni a pácot és végig fólia alatt sütni, és szerinte mire megsül beszívja az összes levet.A mai bolti csirkék olyan sok vizet engednek ki magukból, hogy ha végig fólia alatt sütöm, mire elkészül, áll a lében, mert nincs ideje elpárologni.
Köszönöm szépen a visszajelzést.:) Jó a vöröshagyma is, csak krémmel egyszerűbb. Ha van kicsi duplakéses aprítód, akkor érdemes belerakni a szósz hozzávalóit a böröshagymával együtt, és az jó pépesre keveri.
Szia Móni!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:) Jó a vöröshagyma is, csak krémmel egyszerűbb. Ha van kicsi duplakéses aprítód, akkor érdemes belerakni a szósz hozzávalóit a böröshagymával együtt, és az jó pépesre keveri.