A brokkolit megtisztítom és felaprítom. Ha a szára kemény meghámozom.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és megfonnyasztom egy kevés olajban. Beleteszem a brokkolit, rövid ideig kevergetem, majd felöntöm 8 dl vízzel, beleteszem a leveskockákat és borssal ízesítem. Puhára főzöm a brokkolit, majd hozzáöntök kb. 3 dl tejet, és beleszórom a krumplipüré port. Felforralom és hozzákeverem a reszelt sajtot is. Mixelőrúddal simára keverem. Ha szükséges még sózom. (Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítom, ha túl híg, még egy kis burgonyapüré port adok hozzá, de utóbbival vigyázni kell, mert csak pár perc múlva sűrít.)
Tálaláskor olajos teflonban pirított kenyér- vagy zsemlekockát, valamint - a nagy lyukú reszelőn lereszelt - sajtot kínálok hozzá.
Pont ezt akartam javasolni. Csak azért írtam hozzá krumplipüré port, mert így még gyorsabb és egyszerűbb, és nekem mindig van itthon nyitott zacskóval, mert szeretem abban panírozni a húst.:) Én is így voltam a brokkolival, mint Te.:)
2012.10.14. 14:04
Marcsi2186
Elkeszitettem,de ugy,hogy krumplit foztem a brokkolival,mert nem volt burgonyapure porom.Jol sikerult,nagyon finom,pedig soha eletemben nem szerettem a brokkolit,most mar nem is ertem miert.Koszonom a receptet!!! :)
2012.10.13. 15:27
Marcsi2386
Muszaj hozza a burgonyapure por??anelkul nem lehet elkesziteni??Vagy rendes burgonyapurevel??
Marcsi!
Pont ezt akartam javasolni. Csak azért írtam hozzá krumplipüré port, mert így még gyorsabb és egyszerűbb, és nekem mindig van itthon nyitott zacskóval, mert szeretem abban panírozni a húst.:) Én is így voltam a brokkolival, mint Te.:)