A lisztből és a tojásból közepesen lágy galuskatésztát keverek. Sózom és fél órát állni hagyom. Forrásban lévő sós vízbe hosszúkás, nagyobb galuskákat szaggatok. Közben megsütöm a bacont és kiszedem a pörcöket. A kifőtt galuskákat a bacon zsírjába szedem, és jól beleforgatom. Ha nagyon zsíros lenne a bacon, leöntöm a zsír egy részét. A hagymát karikára vágom, lisztben megforgatom, és bő olajban ropogósra sütöm.
A galuskákat egy hőálló edénybe teszem, meghintem pirospaprikával, a tejfölt megmelegítem egy kicsit, keverek bele egy kis sót (ha csak nem lett túl sós a galuska a bacontól), majd ezzel leöntöm, és rászórom a baconkockákat. A tetején elosztom a ropogós hagymakarikákat és tálalás előtt megmelegítem a sütőben. (Mikróban is lehet).