A tejet, a tejszínt és a kukoricát egy lábasban felfőzöm. A vajat összegyúrom a liszttel, és a forrásban lévő kukoricához adagolom. Kevergetve sűrűre főzöm. Cukorral és a sóval ízesítem. Lehúzom a tűzről és a tojások sárgáját kevergetve hozzáöntöm. Hagyom hűlni.
Közben a csirkét megmosom, a bőrét kicsit fellazítom, és a kihűlt töltelékkel megtöltöm a bőre alatt és a hasüregét. A nyílásokat hústűvel lezárom. Sütőzacskóba teszem és 200 °C-os sütőben kb. 1 órát sütöm, míg szép piros nem lesz. Tálalás előtt legalább fél órát pihentetem, mert könnyebb darabolni, ha egy kicsit hűl.
Megjegyzés: ez a sűrítési mód azért praktikus, mert hacsak nem pontos recept szerint készítek főzeléket, mártást, nem mindig találom el, hogy mennyi rántás, sűrítés kell hozzá. Mivel apránként kerül bele, így annyit teszek hozzá, amennyi kell a megfelelő sűrűség eléréséhez. Ahogy olvad a vaj, úgy keveredik el a liszt egyenletesen az ételben, és nem lesz csomós.(Ez azért nem pótolja a rántást, ha a rántás íze is kell az ételbe, mint pl. a bablevesbe.)