Ennek a sütinek a receptjét ebben a gasztroblogban találtam. Én legszívesebben a Pudingos szelet nevet adtam volna neki, mert nem Tibi csokival készítettem, meg nem is igazán torta, de ettől függetlenül nagyon egyszerű és finom.
Tibitorta
Hozzávalók:
4 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
10 ek. cukor
200 gr margarin
150 gr darált keksz
100 gr Tibi különleges étcsokoládé (persze lehet tejcsoki is)
250 ml édes tejszín
A pudingokat a tejjel és a cukorral sűrű péppé főzöm. Amikor teljesen kihűlt, fokozatosan belekeverem a 200 gr hideg margarint. Ezt a masszát 3 felé osztom.
Az első adagba belekeverem a kekszet, a másodikba az olvasztott csokit, a harmadik úgy marad. Kivajazott tepsibe nyomkodom a kekszes tölteléket, erre simítom a csokis pépet, majd a sima pudingosat. Tetejére felvert tejszínt teszek és megszórom színes vagy csokis forgáccsal. Hűtőszekrényben hűtöm 4-5 órát.
Megjegyzés: én valamivel több darált kekszet teszek hozzá legközelebb, mert nagyon krémszerű lett és nehezen lehetett felszedni a tálcáról (valószínű, hogy a tálcára teszek egy méretre vágott sütőpapírt, hogy ne tapadjon le). Tetejére Hullalát tettem, így másnap is kemény maradt. Mindenképpen kell a hosszú hűtési idő. A maradék másnap sokkal jobb volt.
Anikó ötlete: hogy könnyű legyen a tálcáról felszedni, ostyalapot kell alá tenni.
Kedves Alíz!
Ezt is elkészítettem, de tényleg inkább puding. Elvittem uncsimékhoz ők imádták, szeretik az ilyesmit. Én inkább piskótás vok, ez a darált keksz alj nem olyan finom nekünk.