Karácsonyig még elkészül ez a finom, mutatós csemege. Amilyen egyszerű, olyan finom.
Marcipános-csokis datolya
Kész marcipánból készítve a leggyorsabb. Én darált mandulából készítettem a marcipánt, mert volt itthon. Így talán még olcsóbb is, mint a készen kapható marcipánok, kivéve, ha valaki nagyobb kiszerelésben szerzi be, pl. a Metróban. A belső barna héjától megtisztított mandulát, vagy a készen, zacskóban kapható darált mandulát aprítóba teszem, és nagyon finomra darálom. (Még a készen kapható darált mandulát is továbbdarálom a duplakéses aprítóban.) Ugyanannyi, vagy kicsivel több porcukorral, egy kevés tojásfehérjével és keserűmandula aromával összegyúrom. Először csak egy kevés tojásfehérjét keverek hozzá, aztán ha szükséges, még annyit, hogy összeálljon, de ne legyen ragadós. Ha túl sokat teszek hozzá, akkor még porcukorral lehet javítani az állagán. Kis nudlikat formázok belőle, amit a datolya magok helyére teszek. Olvasztott csokiba mártom a datolyás részét úgy, hogy a marcipánt ne érje, mert így lesz mutatós. Kb. 10 dkg darált mandulából kb. 25 dkg marcipán lett, és majdnem 2 tálca datolyát tudtam vele megtölteni. 15 dkg tejcsokival vontam be, sütőpapírra rakosgattam és pár percre betettem a mélyhűtőbe.