A tésztához a margarint a cukorral, a mézzel majd a tojással habosra keverem, végül a tejet is hozzáadom. A mézes fűszerkeveréket és a szódabikarbónát elvegyítem egy kis liszttel és a mézes masszába forgatom. Annyi lisztet adok hozzá, hogy galuska tésztához hasonló állagú legyen. (A kanálról nagyobb darabokban essen le a tészta, ne legyen folyós!)
Sütőpapírral bélelt formába öntöm és kb. 180 °C-os sütőben tűpróbáig sütöm. Ha nagyon gyorsan sülne a teteje egy sütőpapírt teszek rá.
Közben a pudingot a liszttel összekeverem és a tejjel sűrűre főzöm. Hűlés közben néha megkeverem.
A porcukrot a Rámával habosra keverem. Ezután hozzáadom a kihűlt pudingot, és a gesztenyemasszát, amit a rummal vagy aromával nagyon könnyű, habos krémmé keverek..
Megjegyzés: ezt a sütit az unokahúgomnál ettem először. Eredetileg nem tortának készült, hanem tepsiben, egy rétegben a tészta és a tetejére volt kenve a krém, amit csokival vont be. Fantasztikusan finom a tészta is, de a gesztenyekrém különösen ízlett. Tortához kicsit sok is ez a tésztamennyiség. (A krém pont elég.) Nálunk ez volt az idei karácsonyi torta, sokan ettek belőle, és kivétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett.
Kedves Alíz! Köszönöm neked ezt a csodás receptet. Évek óta minden karácsony szentesete ez az ünnepi torta. Mindenki imádja, soha nem vallok szégyent vele. Mostanra már egyenesen kérik, hogy idén is készítsem el.
2012.08.26. 17:27
Aliz
Szia Eszter!
Azért nem írtam mennyiséget, mert nem tudom. Elöször 1-2 kanál lisztben elkeverem a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, majd apránként adok hozzá még annyi lisztet, míg a galuskatészta állagot el nem éri.
2012.08.17. 09:54
Eszter
Szia Aliz! Azt szeretném megkédezni, hogy kb. mennyi lisztet adsz a tésztához?
Kedves Alíz! Köszönöm neked ezt a csodás receptet. Évek óta minden karácsony szentesete ez az ünnepi torta. Mindenki imádja, soha nem vallok szégyent vele. Mostanra már egyenesen kérik, hogy idén is készítsem el.