5 tojásból sütök egy kerek piskótát, amit 3 lappá vágok. A mazsolát rumba áztatom.
A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba teszem, hozzákeverem a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tejet, és csomómentesre keverem. Gőz felett, vagy nagyon óvatosan alacsony hőmérsékleten, a tűzhelyen sűrű krémet főzök belőle.
A zselatint a mazsoláról leszűrt kevés rumba áztatom, majd pár perc múlva a mikróban feloldom, de csak melegítem, és nem forralom. A tojáskrémbe keverem. Hagyom kihűlni. A tejszínből vagy a Hulalából kemény habot verek és a kihűlt krémmel összeforgatom.
A tortalap alsó lapját a tortástálra teszem, megkenem a krém harmadával, rászórom a mazsola és az apróra vágott cukrozott gyümölcsök felét, ráteszem a középső lapot rákenem a krém másik harmadát, rászórom a maradék gyümölcsöt és mazsolát, majd a 3. lapot a tetejére teszem és a maradék krémmel az egész tortát bekenem. Tejszínhabbal és reszelt csokival díszítem.
Megjegyzés: tudom, hogy nem ez a szabályosan készített oroszkrém, de ezzel a módszerrel nem kell félni, hogy kicsapódik a tojás és szerintem a jó minőségű pudingpor (pl. Dr. Oetker) még javít is az ízén.