Gyerekkorom óta még a szagát sem szerettem a zellernek, és csak abba tettem, amibe feltétlenül muszáj volt. Magam is meglepődtem, amikor a minap egy szép zeller landolt a kosaramba. Idáig több mint 50 leves receptjét tettem fel, csupa olyanokat, amelyeket én is szívesen fogyasztok.Nemrég a sárgarépalevessel próbálkoztam, mert magát a zöldséget nem igazán kedvelem, de a belőle készült leves nagyon ízlett. Mivel a családom szereti a zellerkrémlevest, így most nekik akartam kedvezni, és én csodálkoztam a legjobban, hogy ez ehető, sőt finom, kimondottan finom. Mostantól már szeretem is.:)
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
30 dkg zeller
3 db húsleves kocka
5 dkg. vaj vagy margarin
3 púpos ek. liszt
1 tojássárgája
2 dl tej
só, bors
A tisztított zellert apróbb darabokra vágom és a vajon megpárolom. Megszórom a liszttel, 1-2 percig pirítom, majd felöntöm 1,2 l vízzel, miközben kevergetem, hogy ne csomósodjon össze. Beleteszem a húsleves kockát és addig főzöm, míg a zeller teljesen megpuhul. Közben egy tojássárgáját 2 dl tejjel összekeverek, és a leveshez öntöm. Mixelő rúddal simára turmixolom, borssal, és ha kell még, egy kis sóval ízesítem, és még kb.5 percig főzöm. Pirított zsemlekockával tálalom.
Nagyon finom, ma kipróbáltam!Én két erőleves kockát dobtam bele, elég sós lett így is nekem.Aki nem rajong a zellerért, szerintem még annak is ízleni fog, valahogy meglágyul az íze ebben a levesben.
Nagyon finom, ma kipróbáltam!Én két erőleves kockát dobtam bele, elég sós lett így is nekem.Aki nem rajong a zellerért, szerintem még annak is ízleni fog, valahogy meglágyul az íze ebben a levesben.