Túrógolyó
Hozzávalók:
túró
Aranka krémpor
vaníliás cukor
porcukor
csipet só
reszelt citromhéj
Nutella
kókuszreszelék
instant kakaó
reszelt csoki
A túróhoz keverek egy csipetnyi sót, a vaníliás cukrot és hozzáreszelem a citromhéjat. Annyi Aranka krémport keverek hozzá, hogy jó sűrű állaga legyen. (A krémport a túró nedvességétől megduzzad és formálható sűrűségű lesz a túró.) Ízlés szerint még porcukorral ízesítem.
Egy alufóliára 2 kiskanál segítségével a Nutellából kis gömböket készítek és beteszem a mélyhűtőbe kb. 15 percre. Ezalatt megszilárdul annyira, hogy a túrós massza közepére helyezve diónyi nagyságú golyókat formázhatok a túróból. Instant kakaóporba, reszelt csokiba és kókuszreszelékbe forgatom. (Az instant kakaó elolvad rajta, így utána még kókuszban is megforgattam)
Megjegyzés: mennyiséget nem tudok írni, mert nem mértem. Csak kísérletezgettem, de jó lett a végeredmény.
|