Tejszínes csirkeleves
Hozzávalók:
csirke (aprólék, comb, mell, ami van)
vegyes zöldség, zöldpaprika, hagyma
só, bors, babérlevél sáfrány
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1,5 dl tej (tejszín)
1 tojássárgája
currypor
Először is a szokásos módon, a szokásos zöldségekkel és fűszerekkel főzök egy csirkehúslevest.
Ha megfőtt leszűröm, a csirkehús lefejtem a csontokról és felaprítom a sárgarépával együtt.
Egy fazékban felolvasztom a vajat, megfuttatom benne a lisztet és felöntöm a leszűrt húslevessel. Kis lángon főzőm 10 percig. Közben a tejfölt a tejjel vagy tejszínnel és a tojássárgájával simára keverem és a tűzről levett levesbe keverem. Curryvel ízesítem.
Tálaláskor a csirkehúst és a sárgarépát a levesbe teszem.
|