A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe.
Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túrós keverék. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom.
Egy csipetnyi sót én is teszek a legtöbb édes ételbe, így a túrókrémbe is, de csak egész picit, ami jobban kiemeli az édes ízt, ennél nem írtam, pedig valószínű, hogy tetetem bele azt is. Ha folyósságot a piskótamasszára érted, akkor valószínű, hogy nem volt elég kemény a hab, vagy nem elég lazán forgattad bele a lisztet. A képen látszik még a nyomócső recéje is, tehát elég kemény volt, Viszonylag nagyobb tojásokat szoktam venni, kanalat meg direkt olyat használok, ami átlagos méretű (mert kisebb és nagyobb evőkanalam is van). Nem a tojás és a kanál nagysága (illetve nagyságbeli különbsége) az oka a folyósságnak. Piskótakészítésnél még soha nem használtam mérleget, a tojás db-száma meg a kanál eddig mindig elég volt, ugyanis ez az a fajta süti, amit nem kell grammra kimérni. Az a lényeg, hogy a hab ne törjön össze.
Megcsináltam a sütit! Egy kicsit folyákony lett, igy nem lett rácsos, de ehető.
Azt kérdezném, hogy tényleg nem kell bele só?
A páromnak nagyon hiányzik belőle a só, sőt nagyon édesnek mondja. Elég kényeske az elkészítése, mert nem mindegy, hogy mekkorák a tojások, mekkora az evőkanál méret, így az adagolás apszolut gyakorlott háziasszonynak való. Szóval, finom, de sajnos nem lett a kedvencünk.
Nekem sajnos, az a bajom, hogy nagyon szeretem ha meghatározott gramm, dekagramm van megadva.
Egyébként nagyon szeretem ezt az oldalt, biztosan megfogok csinálni egy csomó receptet.
Banya!
Egy csipetnyi sót én is teszek a legtöbb édes ételbe, így a túrókrémbe is, de csak egész picit, ami jobban kiemeli az édes ízt, ennél nem írtam, pedig valószínű, hogy tetetem bele azt is. Ha folyósságot a piskótamasszára érted, akkor valószínű, hogy nem volt elég kemény a hab, vagy nem elég lazán forgattad bele a lisztet. A képen látszik még a nyomócső recéje is, tehát elég kemény volt, Viszonylag nagyobb tojásokat szoktam venni, kanalat meg direkt olyat használok, ami átlagos méretű (mert kisebb és nagyobb evőkanalam is van). Nem a tojás és a kanál nagysága (illetve nagyságbeli különbsége) az oka a folyósságnak. Piskótakészítésnél még soha nem használtam mérleget, a tojás db-száma meg a kanál eddig mindig elég volt, ugyanis ez az a fajta süti, amit nem kell grammra kimérni. Az a lényeg, hogy a hab ne törjön össze.