A recept Tóth Imrétől származik, a kedvenc konyhás levelezőlistám legújabb tagjától. Ahogy elolvastam, azonnal kedvet kaptam az elkészítésére. Nem bántam meg.:)
Kivis csirke
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
4 db kivi
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
1-2 ek. méz
A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom. Egy kevés olajban a vékony szeletekre vágott fokhagymát megfuttatom és a csirkét hozzáöntve, kevergetve majdnem készre sütöm. Közben sózom. A kivit kis kockákra vágom, és a csirkéhez adom. Frissen őrölt borssal fűszerezem. Alacsonyabb hőmérsékleten addig párolom, sütöm, míg a kivi leve is elpárolog. Ez csak néhány perc. Vigyázni kell, hogy ne égjen le! Ha a kivi nem elég édes (min az enyém), akkor 1-2 ek. mézet csurgatok hozzá és készre pirítom.
Megjegyzés: egész különleges íze van, nekünk bejött.