A káposztát megdinsztelem, mintha káposztás tésztát készítenék.
A lisztben a zsiradékot elmorzsolom. Langyos tejben felfuttatom az élesztőt, a liszthez adom a többi hozzávalóval együtt.
Kinyújtom és rákenem a káposztát. A szokásos módon hajtogatom, pár perc múlva megint hajtogatom és ezt még kétszer megismétlem.
Kinyújtom, beirdalom a tetejét, kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, nem túl közel egymáshoz, mert az élesztő hatására kissé megkel, tojásfehérjével megkenem, tetejére frissen darált színes borst szórok, amitől mutatós és főleg finom lesz.
Ha nincs bors kéznél, akkor csak a tojásfehérjébe egy jó kanál tejfölt keverek, amitől szép színt kap a pogácsa.
Előmelegített 180 C sütőben megsütöm.
Másnap is könnyű, finom marad.
Megjegyzés: a teljes recept nem volt kéznél, amikor készítettem, csak egy cetli a mennyiségekkel. Kicsit máshogy emlékeztem az elkészítés módjára, de így is nagyon finom lett. Én a pirított káposztát is a tésztába kevertem és úgy hajtogattam.