A tojást megsózom és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény levestésztát gyúrok. Legalább fél órát hagyom pihenni.
Közben a hagymát felaprítom, kevés olajon fedő alatt sóval megpárolom, majd pirospaprikával összekeverem.
A tésztát jó vékonyra kinyújtom és megtöltöm a hagymával. Ezt vagy úgy készítem, hogy hosszú, kb. 6-7 cm-es csíkokra vágom és egyforma távolságra mokkáskanálnyi hagymahalmokat rakok, ráhajtom a tészta másik felét és lenyomkodom a közöket, vagy a kinyújtott tésztalap felére rakom a halmokat és ráhajtom a tészta másik felét, a közöket lenyomkodom és derelyevágóval felszabdalom. A tésztát nem árt vízzel megkenni ott, ahol a tésztának össze kell ragadnia. Egyszerűbb, ha azt az egész lapot megkenem, amit a töltelékre borítok. (Én most egy derelyekészítő eszközt használtam. Mielőtt bárki megkérdezné, hogy hol lehet kapni, a válaszom az, hogy nem tudom. Még nagyon régen kaptam ajándékba, orosz gyártmány.)
Egy fazékban felolvasztom a margarint, beleteszem a lisztet és kicsit pirítom. Felöntöm a vízzel és beleteszem a húsleveskockát és a petrezselymet. Felforralom, belerakom a hagymás táskákat és megfőzöm. A főzés végén a tejfölt egy kis levessel csomómentesre keverem, és a levesbe csorgatom.
Szia Aliz! Nagyon ötletes a recept kifogom probálni.Formát én úgy rendeltem egy másik hasonló oldalról de,Székesfehérváron egy konyhafelszerelési boltba is lehet kapni.Gratulálok nagyon jók a receptek.Üdv.Marcsi
Kedves Marcsi!
Köszönöm szépen. :)