| Baconos sárgaborsó főzelék
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
5 dkg bacon
2 ek liszt
ételízesítő
só
3 g. fokhagyma
A sárgaborsót este beáztatom. Másnap felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ételízesítővel fűszerezem és puhára főzöm. Ha jól kimosom főzés előtt, nem habzik.
Közben a bacont apróra vágom, és ha nem elég zsíros, kevés olajon kiolvasztom a zsírját. Belereszelem a fokhagymát, meghintem a liszttel, rövid ideig kavargatom, majd lehúzom a tűzről és egy kis hideg vízzel elkeverem, és a megfőtt borsóhoz öntöm. (A képen a kihűlt rántást közvetlenül kevertem a borsóhoz, de biztosabb módszer, ha előtte vízzel hígítom. (Akkor lehet szépen csomómentesre keverni, ha a rántás már hűlt egy kicsit, a víz meg hideg.)
Addig szoktam főzni, míg a borsó nagy része magától szétesik.
Megjegyzés: ha füstölt hús levében tudom főzni, akkor nem használok hozzá bacon szalonnát.
| |
Köszönöm az újabb tesztelést, és örülök, hogy ízlett.:)