Én dobozos krumplipürét csak végszükség esetén készíthetek, mert az egyébként krumpli imádó családtagjaim szerint az csak rossz lehet. Van némi igazuk, mert a legtöbb tényleg nem jó, de azért akad egy-két márka, amit könnyen ehetővé tehetünk egy kis extrával. Legutóbb ez úgy sikerült, hogy csak azért fogott gyanút a párom, mert rosszul érdeklődtem: „Mond meg őszintén, hogy milyen!”
Fokhagymás-sajtos krumplipüré II.
Már készítettem hasonlót, csak az sütőben sült, a tetején volt a sajt, és volt benne tojás is. Most egyszerűen az elkészített krumplipürébe reszelt sajtot és fokhagymaport kevertem és a tányéron szórtam reszelt sajtot a tetejére. A sajt a forró krumplipürében elolvad.
3 fő részére egy jó maroknyi reszelt sajtot és ízlés szerint fokhagymaport tettem. (Természetesen friss fokhagymával és a nyers krumpliból is készülhet a püré, ami még finomabb is lehet.)