A hagymát apróra vágom és elkezdem pirítani. Hozzáadom a kockára vágott burgonyát és sárgarépát. Együtt pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje. Beledobom a húsleves kockát, szükség szerint még sózom és borsozom. Forrástól számítva kb. 10 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a kis rózsákra szedett karfiolt, pár perc múlva a brokkolit és együtt főzöm addig, míg a karfiol megpuhul. (Kb. 10 perc.)
Közben a húst sózom, borsozom, összegyúrom, és kis gombócokat formálok belőle. Egy serpenyőben olajat hevítek, és a gombócokat megsütöm benne. Kiszedem az olajból, leitatom róla a fölösleges olajat, beleteszem a levesbe és még pár percig együtt főzöm. Összesen annyi vizet adok hozzá, hogy egy sűrűbb levest kapjak. Végül beleszórom a felaprított petrezselymet és szükség szerint még sózom és borsozom.