A halfiléket felengedem, kettévágom, sózom és citromlevet csavarok rá. Hagyom egy fél órát állni.
Lisztbe pirospaprikát keverek, a halról egy konyhai papírtörlővel leitatom a fölösleges nedvességet, megforgatom a paprikás lisztben és nem túl bő olajban megsütöm. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kiszedem.
A tejfölt összekeverem a reszelt sajttal, a reszelt fokhagymával és a sóval, majd bevonom vele a halszeleteket. Tálalás előtt kissé átsütöm, de csak annyi ideig hagyom a sütőben, míg a sajt ráolvad és kissé rózsaszínesedni nem kezd.
Megjegyzés: nagy sikere volt nálunk, pedig nagyon egyszerű az elkészítése. Hozzá fokhagymás újburgonyát készítettem, mert a maradék paprikás lisztet fel tudtam használni hozzá.
Kedves Alíz! Nekünk is nagyon ízlett, többször is el fogom készíteni! (Én a tejfölbe elkevertem egy tojást, úgy is fini volt! :)