Itt van a friss, zsenge káposzta ideje. A legfinomabb káposztás salátákhoz ez az igazi.
Káposztás babsaláta
Hozzávalók:
1 fél fej káposzta
1 közepes hagyma
1 doboz fehérbab
10-15 dkg marinált paprika
2 ek. borecet
3-4 ek. olaj
2 g. fokhagyma
só, pirospaprika
1 csapott ek. cukor
A káposztát vékonyra felszeletelem, és a szintén vékonyra szeletelt hagymával, (amit előzőleg több cikkre vágtam) összekeverem. A babkonzervet leszűröm, és a káposztához adom a marinált paprikával együtt, amit szintén vékony csíkokra szeletelek. Ezután sorban hozzáadom a reszelt fokhagymát, az olajat, a borecetet, a cukrot és egy kevés pirospaprikát. Alaposan összekeverem, és jól lehűtöm.
Megjegyzés: nekünk nagyon ízlik, és ha a cukor helyett folyékony édesítőt használok, akkor nagyon jól illik a 90 napos fogyókúrába, keményítő napra.