2 cs. főzős vaníliás pudingpor (lehetőleg Dr. Oetker)
8 dl tej
8 ek cukor
20 dkg vajas keksz
20 dkg málna
2 dl Hulala vagy tejszín
narancslikőr vagy narancs aroma
A 2 csomag vaníliás pudingport az előírás szerint, de csak 8 dl tejben sűrűre főzök. Narancsaromával ízesítem. (Ha senki sem vezet autót, akkor narancslikőrrel még finomabb.) Hagyom egy rövid ideig hűlni.
Egy 25 cm-es pástétomformát folpackkal kibélelek, az aljára teszek egy réteg pudingot, kirakom vajas keksszel, erre újabb réteg pudingot, majd felaprított málnát és mindezt addig folytatom, míg tartanak a hozzávalók. A tetejére keksz kerüljön. Hagyom kihűlni, majd fóliát teszek a tetejére és a hűtőszekrényben legalább 1-2 órát hűtöm.
A Hulalát felverem és egy kevés porcukrot is teszek hozzá. Egy lapos tálra kiborítom a pudingos kekszet, lehúzom róla a fóliát és bevonom a tejszínnel.
Megjegyzés: a pudingporok sajnos nem egyformák. Általában Dr. Oetker pudingport használok, de most nem volt ilyen kéznél, amit helyette használtam az nem sűrűsödött úgy, mint egy jobb minőségű pudingpor, inkább kocsonyásodott, így a keksz is jobban elázott, meg nem is lett olyan szilárd, hogy szépen lehessen szeletelni. Ha valaki kedvet kap az elkészítéséhez, ne spóroljon a drágább pudingon. Amúgy finom is és mutatós is. Ezt a receptet egy 2008-as Tina Konyhában találtam.
Szerintem nagyon finom is és mutatos is kifogom probálni Katalin.