A lisztet a sütőporral elkeverem, hozzáadom a porcukrot, a tojásokat, a puha margarint, a vaníliás cukrot és a kávét egy szűrőn átszitálva. Beleszórom a csoki reszeléket és végül a tejet, amivel sima tésztává keverem.
A tésztát két kiskanál segítségével a muffintepsibe (vagy 2-3 rétegű papír kapszlikba) kanalazom és 180 °C-os sütőben megsütöm.
Tálalás előtt felvert tejszínhabbal és csoki reszelékkel díszítem. (Ha Hulalából készítem, akkor már jóval előbb rárakhatom a habot, de ha pl. tejszínsprayt használok, akkor közvetlenül tálalás előtt fújom rá a habrózsát, mert gyorsan összeesik.)
Megjegyzés: valamelyik Dr. Oetker sütőporos zacskón találtam a receptet. Kicsit változtatni kellett rajta, mert ha az előírt 5 dkg instant kávéport mind hozzárakom, ehetetlenül keserű lett volna, a sok koffeinről nem is beszélve.
Nem kell beletenni a formába, de akkor 2-3 kapszliba tegyed a masszát, mert csak így tartja meg jól a tésztát. Utána ugyanúgy fel lehet használni a plusz papírokat, mert csak a belső tapad rá a tésztára. Ha van formád és abba teszed bele, akkor elég 1 is. Általában a forma 3/4 részéig kell tölteni a masszát.
Üdv.
Aliz
2009.11.17. 08:06
Rozália
Szia Alíz!
Meg szeretném kérdezni - mivel én a napokban sütöttem először muffint - hogy a papírkapszlikat bele kell tenni a formában? Ugyanis kifolyt belőle a tészta. Vagy kevesebbet kellett volna tennem? Vagy nem mindegyik alkalmas arra, hogy magában süljön benne a muffin? Vagy egyik sem?
Szia Rozália!
Nem kell beletenni a formába, de akkor 2-3 kapszliba tegyed a masszát, mert csak így tartja meg jól a tésztát. Utána ugyanúgy fel lehet használni a plusz papírokat, mert csak a belső tapad rá a tésztára. Ha van formád és abba teszed bele, akkor elég 1 is. Általában a forma 3/4 részéig kell tölteni a masszát.
Üdv.
Aliz