| Csak azért kapta ezt a nevet, mert nem volt más ötletem, meg hasonlít egy tortára, de ez csak egy köret. Gondoltam, feldobok vele egy egyszerű rántott húst, legalább a köretben legyen valami újdonság.
Krumpli tortácska
Hagyományos módon krumplipürét készítek. A feldarabolt krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm egy kis vajjal meg annyi tejjel, hogy sűrű pürét kapjak.
A krumpli másik részét lereszelem a reszelő durvább fokán, sózom, borsozom és egy teflon serpenyőben vagy palacsintasütőben egyszerre 4 db halmot rakok, amit ellapítok és kevés olajon mindkét felét ropogósra sütöm. A krumplipürét nyomózsákba töltöm, egyik kerek lepénykére nyomok egy adag pürét, majd ráteszem a másik lepénykét és a tetejére pöttyöket nyomok.
Finom is volt, meg jól is mutatott a tányéron. Még lehetett volna variálni a pürét fűszerekkel, de így elsőre az egyszerűbb megoldást választottam.
| |