| Csirkés zöldséges tészta
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
40 dkg csirkemell
1 nagy sárgarépa
1 kis káposzta fele
20 dkg zöldborsó
1 konzerv kukorica
1 közepes hagyma
2-3 g. fokhagyma
szójaszósz
só, bors
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom. Kevés olajat nagyon forróra hevítek a wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. 2 részletben megsütöm benne a csirkemellet, hogy megsüljön, mielőtt levet ereszt. Ha egyszerre sok húst teszek a forró serpenyőbe, lehűti azt, és a helyett, hogy gyorsan megsülne, inkább levet enged és megpárolódik benne. 2 részletben sütve sem tart sokkal hosszabb ideig. Kiszedem a húst, majd a vékony csíkokra vágott hagymát, sárgarépát és káposztát pirítom meg a maradék zsiradékban. Ha nem maradt volna elég, egy kis olajat öntök még hozzá. Sóval, borssal és szójaszósszal, reszelt fokhagymával ízesítem, és fedő alatt nem túl puhára párolom. Ha zsenge sárgarépát, és káposztát használok hozzá, nem is kell lefedni. A zöldborsót és a kukoricát is hozzáöntöm. (Ha mirelit a borsó, már az elején hozzáteszem.) A sárgarépának nem kell teljesen puhának lennie!
Visszateszem a húst, még meglocsolom egy kis szójaszósszal és a sós vízben nem túl puhára főzött tésztával összekeverem, és együtt pirítom, míg jól összekeveredik.
| |
Köszönöm szépen a visszajelzést, Kata.:)