Először összekeverem a száraz anyagokat. A lisztben elkeverem a sütőport, majd hozzáadom a kakaóport, a kókuszreszeléket és a müzlit.
A tojást kikeverem a puha vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a lisztes keveréket is beleöntöm.Jól összekeverem és így egy sűrű, jól formázható masszát kapok. Diónyi golyókat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-os sütőben megsütöm kb. 15 perc alatt.Mivel a színén nem igazán látni, hogy megsült-e, amikor már nagyon jön az illata, egyet kiveszek és megnézem az alját, mert nem jó, ha nagyon kiszárad.
Készülhet úgy is, hogy a masszát egy sütőpapíron folpack fólia alatt kinyújtom, késsel felszeletelem, de egyben tartom, így sütöm meg.
Mindkét változatot csokival leöntöm (bekenem) és csoki reszelékkel vagy színes cukorral meghintem a tetejét.
Olvasztott csokival is jó, de készülhet gyorsan főzve is. 3-4 ek. kakaóport és 3-4 púpos ek. cukrot összekeverek, majd 3 ek. tejjel egy kis lábasban összefőzöm. Jó sűrű legyen! Ha leveszem a tűzről és hűlés közben túl gyorsan sűrűsödik és keményedik, akkor túlfőztem, ilyenkor egy pici vízzel visszateszem, míg újra folyósabb lesz. Leveszem a tűzről, hagyom pár percig hűlni, majd 5-6 dkg vajat keverek hozzá. Ha nem elég sűrű, nehezen szárad. A laposan sütött változatra ráöntöm és elkenem a tetejét, a golyókra egyenként kenem rá a csokit az ujjammal.
Vuki!
Még jövő szombaton is.:)