A túrót krémesre turmixolom, ha nem elég krémes, összekeverem a cukorral, a vaníliás pudingporral, a tejföllel, a tojások sárgájával és a csipetnyi sóval. A tojások fehérjét felverem, és a túrókrémbe forgatom.
A szilvákat kimagozom és egy edényben 3 ek. cukorral, 1 dl vízzel és fahéjjal bőven megszórva kb. 5-6percig párolom.. Ennyi idő alatt csak egy kicsit puhul meg a szilva és egy kevés szirup lesz alatta. (Ha a szilva nagyon érett, túl puha, akkor elég összekeverni a cukorral és a fahéjjal, nem is kell párolni. Az enyém közepesen kemény volt.)
A kifliket felkarikázom, majd a cukorral és a vaníliás cukorral ízesített tejben megmártom. Egy lasagne (közepes) tepsit kibélelek sütőpapírral és a tejes kiflik felét lerakom, erre jön a párolt szilva fele. A szirup felét is rálocsolom. Erre simítom a túrókrém felét, majd egy újabb kifli-szilva-túrókrém réteg következik. (Ebből a mennyiségből pont dupla réteg lesz.) A tetejére túrókrém kerüljön! 180 °C-os sütőben megsütöm.
Örülök, hogy szóltál, mert a szövegben és a képen is szerepel a pudingport, de tényleg elfelejtettem a hozzávalók közt megemlíteni. Javítottam.:) Köszönöm a dícséretet.:)
2009.09.29. 10:52
Jázmina
Szia Aliz!
Gratulálok az oldalhoz! Nagyon jó recepteket találtam!
Szeretném megkérdezni,hogy a szilvás-túrós rakott kiflinél a hozzávalók között nem szerepel vaniliás pudingpor, de a leírásnál meg kell a túróhoz keverni? Légyszi írj hogy kell e bele pudingpor! Előre is köszi!
Kedves JázminaT
Örülök, hogy szóltál, mert a szövegben és a képen is szerepel a pudingport, de tényleg elfelejtettem a hozzávalók közt megemlíteni. Javítottam.:) Köszönöm a dícséretet.:)