A zöldségeket felaprítom, kevés olajon megpirítom a sárga- és a fehérrépát, majd a borsót is. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, beledobom a hagymát és a zöldpaprikát egészben, majd lefedve lassú tűzön megfőzöm. Közben a szikkadt zsömlét tejben megáztatom, és jól kinyomom belőle a tejet. A hagymát apróra vágom, kevés olajban megfonnyasztom és hűlni hagyom. Egy aprítóba teszem a megtisztított csirkemájat, a zsömlét, a párolt hagymát és pépesítem. Hozzáadom a sót, a borsot, a majoránnát, a fokhagymaport és az apróra vágott petrezselymet. Összekeverem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá (én most 5 evőkanállal), hogy galuska keménységű legyen. Hagyom állni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát. Közben felteszek a tűzhelyre egy lábasban sós vizet, és amikor gyöngyözve forr, két kanál segítségével hosszúkás, nagy galuskákat szaggatok a vízbe.7-8 perc alatt megfőzöm, leszűröm, és a levesbe teszem.
Kedves Zsuzska!
Én meg köszönöm szépen, hogy ezt írtad.:)