A répákat megtisztítom és karikára vágom, majd kevés olajon megpirítom. A fokhagymát lereszelem és azt is megfuttatom az olajban. Felöntöm egy-másfél liter vízzel, beledobom a húsleveskockát és a kockára vágott burgonyát. Borssal fűszerezem. Lefedve lassú tűzön megfőzöm. Az utolsó 5 percben a karikára vágott virslit is belefőzöm.
Megjegyzés: amilyen egyszerű, olyan finom. A fokhagyma adja meg azt az igazán finom ízét.
Igen, nem ismerek más répát, amit így hívnak, csak olyasmiket, hogy marharépa, kerékrépa. Petrezselyemgyökeret is írhattam volna, de én mindig fehérrépa néven hallottam róla.:)
Nagyon finom izlet acsaládnak fokhagyma kváló izt ad neki köszike Finom Finom!! üdv: Erzsi !!
2010.03.22. 12:25
szilvi
FINOM!!! A fokhagyma tényleg jó ízt ad neki!!!
2009.09.28. 15:41
Bogi
egyszerű és finom, én reszelt tésztát is tettem bele.
2009.09.25. 07:36
Aliz
Erzsóka!
Gondolom, hogy ennyi zöldséggel kiegészítve nagyon finom lehet, de akkor az már egy másfajta leves. Ebben pont az a lényeg, hogy egy nagyon egyszerű krumplileves, amit az olajban megfuttatott fokhagyma tesz nagyon finommá.
2009.09.24. 15:40
erzsoka erdelybol
tenyleg finom en meg modositottam hagymaval paradicsommal paprikaval egy kis kaposztaval es csipetkevel
ezt megfozom ma vacsirra :)meglasuk mijen lesz :)