Először a tölteléket készítem el. Egy aprítóba beleteszem a mogyorót, a bazsalikomot, a fokhagymát, a borsot és összeaprítom. Hozzáadom a kockára vágott sajtot és tovább aprítom, végül a puha vajat is belekeverem.Ebből a masszából kisebb diónyi gombócokat készítek és beteszem a mélyhűtőbe.
Közben a fasírtmasszához a szikkadt zsömlét megáztatom és kicsavarom. Összekeverem a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy jó fasírt állagú legyen.
A fasírtmasszát annyi részre osztom, mint amennyi a töltelék, majd mindegyik közepébe egy bazsalikomos golyót teszek és gombócokat formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °C-os sütőben szép pirosra megsütöm.
Megjegyzés: ez a töltelék még pirítósra kenve is finom.